دانلود پاورپوینت آشنایی با عثمانیه و شیعه در دو قرن نخست هجری جهت رشته تاریخ و ادبیات در قالب 24 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش

 


شبه جزيره عربستان با توجه به شرايط جغرافيايي و زيست محيطي كه يك جانشيني را در بسياري از مناطق غيرممكن مي ساخت و پراكندگي جمعيتي را به دنبال داشت از نظامي يك پارچه و حكومتي فراگير و متمركز برخوردار نبود. اين امر موجب شده بود كه ساكنان اين سرزمين، تنها با تكيه بر قبيله و خاندان خود، امنيت و آسايش خويش را تأمين كنند.

 

 

چنين نظامي فرهنگ و رسوم خاصي را به دنبال داشت كه تعصب نسبت به قبيله از جمله آنها بود. قبايل موجود در اين نظام، پيوسته براي حفظ حيات خود و كسب سكونتگاه هاي مناسبتر و موقعيت هاي ممتاز در تلاش بودند. از اين رو در برابر كوچك ترين تهديدي، تمام قبيله در كنار يكديگر قرار ميگرفتند. در اين نظام، قبيله پس از گسترش يافتن به تدريج از هم گسيخته مي شد.

 

 

براساس گزارش هاي تاريخي، پس از آن كه فرزندان عبدمناف بن قصي، هم چون هاشم، جد دوم پيامبر و عبدشمس، پدر اميه توانستند مناصب پدر خود را از بنى عبدالدار، عموزادگان خود بازپس گيرند سقايت (آب دادن به حاجيان)و رفادت(طعام دادن به حاجيان) به هاشم سپرده شد و قيادت (رهبرى جنگها) را عبدشمس برعهده گرفت.پس از وفات هاشم، تلاشها و خدمات عبدالمطلب بن هاشم د ر تصدي مناصب سقايت و رفادت بر جايگاه بني هاشم افزود. 

 

 

فهرست مطالب
مقدمه
نظام قبيله اي حاكم بر شبه جزيره عربستان
جايگاه و شأن بني اميه و بني هاشم از ابتدا تا بعثت
تقابل بني اميه و بني هاشم تا پيش از بعثت
تقابل بني اميه و بني هاشم از بعثت پيامبر تا قتل عثمان
شكل گيري عثمانيه و شيعه
قاعدين
اقدامات عثمانيه و شيعه در رويارويي با يكديگردر دوران حكومت حضرت اميرالمؤمنين علي
پس از شهادت اميرالمؤمنين حضرت علي
عثمانيه و شيعه، مذهب اعتقادي مسلمانان
نتيجه گيري