این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق ازدواج قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری ازدواج تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق ازدواج در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. 

 

 


انسان براساس اراده الهي به صورت فطري موجودي است اجتماعي و اين ساختار اجتماعي در كوچكترين و محدودترين شكل خود در خانواده تجلي يافته است. ساختاري كه از طريق ميثاق ازدواج بين زن و مرد صورت گرفته و بوجودمي آيد. در واقع ازدواج يك سنت ديرينه اجتماعي است،كه از زمان هاي بسيار قديم از آغاز زندگي بشر مرسوم بوده است (فضل-الله،1373). كارلسون1 (1963)ازدواج را فرآيندي می‏داند كه از كنش متقابل بين دو فرد، يك مرد و يك زن كه برخي شرايط قانوني را تحقق بخشيده اند و مراسمي را براي برگذاري زناشويي خود برپا داشته اند، بوجود مي آيد (به نقل از نجاتي، 1389).

 

 


به طور كلي، ازدواج را مي‏توان ارتباطي دانست كه داراي تماميت بي نظير و گسترده اي مي‏باشد، ارتباطي كه داراي ابعاد زيستي، عاطفي، رواني، اقتصادي و اجتماعي است.به عبارت ديگر، همزيستي زوجين در درون خانواده موجب چنان ارتباط عميق و همه جانبه اي مي‏شود كه بي هيچ شك و شبهه اي قابل مقايسه با هيچ يك از ارتباطات انساني نمي‏باشد، به نحوي كه قرار داد ناشي از آن نوعي تقدس است (مهدوي، 1375، به نقل از شیخ محسنی، 1385).

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش در مورد ازدواج

1-1- 2 ازدواج    23
1-1-1-2 سبك‏هاي ازدواج    25
2-1-1-2 عوامل تهديد كننده زندگي مشترك    30
3-1-1-2 تعارضات در زندگي مشترك    31
4-1-1-2 تعارضات سازنده و مخرب    35
2-1-2 خانواده    36
1-2-1-2  وظايف خانواده    37


منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی