هدف از این تحقیق بررسی کیفیت زندگی زناشویی مطلوب و نا مطلوب با فرمت docx در قالب 29 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

عوامل موثر بر کیفیت زندگی زناشویی

کیفیت زندگی زناشویی مطلوب

کیفیت زندگی زناشویی نامطلوب

نظریه های کیفیت زندگی زناشویی

دیدگاه سه محوری تسنگ و مک در موت

دیدگاه مک مستر

دیدگاه فرایند کارکرد رابطه زناشویی

منابع

 

 

 

بین دیدگاه مردان و زنان نسبت به کیفیت زندگی زناشویی چند تفاوت جنسیتی مشاهده شده است. مثلاً لاکسلی (1980)، گزارش کرده است که خانم ها نارضایتی و ناکامی بیشتری را در قبال رابطه گزارش می‌کنند و معتقدند که بیش از همسرانشان مورد سوء تفاهم واقع می­شوند (الیس، 2004). اسمیت (1985) بین سازگاری زناشویی مردان و زنان تفاوتی پیدا نکرد. اما فاورز (1991) در بررسی سازگاری و رضایت­مندی دو نفره مشاهده کرد که مردان بیشتر از زنان ازدواج خود را با شاخص­های مالی، والدینی، خانواده و دوستان بررسی می­کنند (آخرتی، 1386).

 

 

 

هیتون و بلیک (1999)، معتقدند که از آن جایی که مردان و زنان از نقش­های متفاوت برخوردار هستند و دید متفاوتی نسبت به ابعاد گوناگون رابطه (از قبیل تقسیم وظایف، فرزند پروری و جمعیت جنسی) دارند به شکل متفاوتی به ارزیابی رابطه می­پردازند. آن ها هم چنین معتقدند که ارزیابی زنان از رابطه دقیق تر از مردان است چون آنها بر رابطه تأکید بیشتری می­ورزند. این تفاوت ها برخی از پژوهشگران را بر آن داشته است تا بیان کنند که به الگوهای رضایت زناشویی مجزا برای مردان و زنان به دلیل تفاوت در دیدگاه شان نسبت به رابطه، نیاز می­باشد (به نقل از غلامعلیان و احمدی، 1387).