هدف از این تحقیق بررسی رویکردهای عمده ی فلسفه اخلاق با فرمت docx در قالب 44 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

2-1-1-  مقدمه

2-1-2-  رویکردهای عمده در فلسفه اخلاق

2-1-3- دیدگاه صاحبنظران

2-1-4-  تاریخچه حرفه ای گری

2-1-5-  تاریخچه اخلاق حرفهای

2-1-6- عوامل پایه ای اخلاق حرفهای

2-1-7-  اخلاق حرفه ای از دیدگاه آموزه های اسلامی

2-1-8-  ملاک نهایی اخلاق حرفه ای از دیدگاه اسلام

2-1-9- تاریخچه اخلاق حرفه‌ای مشاوران

2-1-10-  اصول اخلاق حرفه ای مشاوران و روانشناسان

پژوهش های پیشین

2-2-1-  پژوهش های داخلی

2-2-2-   پژوهش های خارجی

 منابع

 

 

 

اخلاق، جمع خُلق و در لغت دارای دو معناست؛ برخی اخلاق را به معنای نیرو و سرشت باطنی دانسته­اند که برای انسان، تنها با دیده بصیرت و غیر ظاهر قابل درک باشد، در برابر خَلق که به شکل و صورت محسوس و قابل درک با چشم ظاهر گفته می­شود، برخی دیگر خُلق را به معنای صفت نفسانی راسخ می­دانند که انسان، افعال متناسب با آن را، بی­درنگ انجام می­دهد؛ مانند شجاعت. کسی که دارای خُلق شجاعت است در رویارویی با دشمن تردیدی به خود راه نمی­دهد (شریفی، 1389). بر اساس مکتب الهام­بخش اسلام، علم اخلاق، پاک ساختن نفس از صفات ناپسند و آراستن آن به ملکات جمیله است، که از آن به تهذیب اخلاق تعبیر می­شود.

 

 

 

در متون غربی،از واژه­هایی مانند Ethics و Moral استفاده شده است. در فرهنگ لغت وبستر  Moralرا به عناوینی مانند اصول مربوط به‌درستی و نادرستی رفتار و تبعیت از  استانداردهای رفتار درست تعریف كرده است. با رجوع به سایر منابع، ازجمله فرهنگ آكسفورد و تحقیقات موجود، چنین استنباط می­شود كه Moral فضایل و رذایل اخلاقی را معرفی می‌کند و  Ethic همان علم اخلاق است و رابطه تنگاتنگی با فلسفه اخلاق دارد. به‌طورکلی، با جمع‌بندی تعاریف موجود در زمینه اخلاق، آن‌طور كه نقیب زاده (14-16) مطرح کرده است می­توان گفت: آن­گاه که آدمی از بایدها و نبایدهایی که بیشتر به‌صورت روا و ناروا، پسندیده و ناپسندیده عرضه می­شوند، فراتر رود و به بازشناسی نیک از بد برسد، و این شناخت ارزش نیک، او را به کردار شایسته برانگیزد، به قلمرو اخلاق رسیده و در راه انسان شدن گام نهاده است ( نقیب زاده به نقل از حقیقت، 1389: 109).